Spārniņi ingvera-medus marinādē

Sastāvdaļas:

 

2kg vistas spārniņi

4-5 ķiploka daiviņas

100ml sojas mērce

ingvera sakne

2 ēd.k. medus

2 ēd.k. rīsu etiķis

sezama sēkliņas

zaļumi

eļļa

Pagatavošana:

 

1. Dziļā lielā pannā vai katlā ar biezu apakšu ielej eļļu un ātri apcep. Izņem spārniņus un tajā pašā katlā apcep sasmalcinātus ķiplokus, rīvētu ingvera sakni (apm. 5cm)  un var pievienot čili piparu. Tad ieliek atpakaļ spārniņus, pielej sojas mērci, pievieno medus un rīsu etiķi, apmaisa un apsedz ar vāku. Sautē apm. 1 stundu uz lēnas uguns ik pa brīdim apmaisot. Ja ir pamaz šķidruma, var pievienot ūdeni.

 

2. Gatavus spārniņus pārliek uz servējamā šķīvja, pārkaisa ar sezama sēkliņām un sasmalcinātiem zaļumiem.