Kārtīgs tusiņu ēdiens. Ja paredzams kāds tusiņš, droši var gatavot uzreiz vairākus kilogramus. Un klāt pasniegt mērci un, obligāti, aukstu alu (bezalkoholisko). Obligāti aukstu!
Ja nav paredams tusiņš, tad arī var gatavot, jo pastāv vēl filmu vakari, spēļu vakari, mierīgie vakari un traki vakari. Un dienas arī!
Sastāvdaļas:
2kg vistas spārniņi
4-5 ķiploka daiviņas
100ml sojas mērce
ingvera sakne
2 ēd.k. medus
2 ēd.k. rīsu etiķis
sezama sēkliņas
zaļumi
eļļa
Pagatavošana:
1. Dziļā lielā pannā vai katlā ar biezu apakšu ielej eļļu un ātri apcep. Izņem spārniņus un tajā pašā katlā apcep sasmalcinātus ķiplokus, rīvētu ingvera sakni (apm. 5cm) un var pievienot čili piparu. Tad ieliek atpakaļ spārniņus, pielej sojas mērci, pievieno medus un rīsu etiķi, apmaisa un apsedz ar vāku. Sautē apm. 1 stundu uz lēnas uguns ik pa brīdim apmaisot. Ja ir pamaz šķidruma, var pievienot ūdeni.
2. Gatavus spārniņus pārliek uz servējamā šķīvja, pārkaisa ar sezama sēkliņām un sasmalcinātiem zaļumiem.
Padoms. Spārniņus visu laiku jāuzmana, jo tā karamele ir ļoti viltīga - te tās nav, un tē tā ir jau piedegusi.