Vienkāršā biezpienkūka

Sastāvdaļas:

 

750g biezpiens

100g cukurs

150g krējums

40g rīsu milti

2 olas

vaniļas cukurs

Pagatavošana (10 min.):

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

 

2. Blendera krūzē iesit olas, pievieno krējumu, biezpienu, cukuru, mazliet vaniļas cukura un visu sablendē. Pateicoties nažīem un blendēšanas ātrumam masa kļūst maiga un gaisīga. Pašās beigās iemaisa rīsu miltus.  Masu pārlej formā un cep cepeškrāsnī 20-25 min. Tikko augša kļūst brūngana, tā kūka ir gatava.

 

3. Kūku sagriež gabalos un pasniedz. Klāt var pasniegt saldo mērci, krējumu, ogas vai saldējumu.

Recepte tapusi sadarbībā ar