Man tā vien šķiet, ka biezpienkūkas ir izdomātas priekš tam, lai vienmēr būtu labs noskaņojums. Ar šo biezpienkūku var sākt dienu un noslēgt dienu. Šo kūku var pasniegt brīvdienās un pat pusdienu vietā. Tā ir īpaši maiga - mani vecāki saka, ka ļoti atgādina kaut-ko, ko viņiem deva bērnudārziņā brokastīs.
Sastāvdaļas:
750g biezpiens
100g cukurs
150g krējums
40g rīsu milti
2 olas
vaniļas cukurs
Pagatavošana (10 min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Blendera krūzē iesit olas, pievieno krējumu, biezpienu, cukuru, mazliet vaniļas cukura un visu sablendē. Pateicoties nažīem un blendēšanas ātrumam masa kļūst maiga un gaisīga. Pašās beigās iemaisa rīsu miltus. Masu pārlej formā un cep cepeškrāsnī 20-25 min. Tikko augša kļūst brūngana, tā kūka ir gatava.
3. Kūku sagriež gabalos un pasniedz. Klāt var pasniegt saldo mērci, krējumu, ogas vai saldējumu.
Recepte tapusi sadarbībā ar