Gaļas bumbiņas ar ingveru (un spageti)

Sastāvdaļas (3 porc.):

 

250g spageti

500g malta cūkgaļa

25g rīvmaize

1 ola

4 ķiploka daiviņas

3 ēd.k. sojas mērce

2 ēd.k. terijaki mērce

1 ēd.k. rīvēts ingvers

1 ēd.k. rīsu etiķis

1 ēd.k. medus

sezama sēkliņas dekoram

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, ūdeni nolej.

Gatavo mērci. Bļodiņā ielej  sojas mērci, terijaki mērci, etiķi, pievieno 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas,  medu un samaisa.

2. Maltai gaļai pievieno olu, rīvmaizi,  2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, ingveru, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samīca un atliek uz 10 min, lai uzbriest rīvmaize. Tad ar mitrām rokām veido bumbiņas valrieksta lieluma. Bumbiņas apcep pannā, burtiski 5 min, lai ir brūni. Var to uzreiz darīt čuguna pannā, kuru pēc tam var ielikt cepeškrāsnī. Kad bumbiņas ir apceptas, tām pievieno mērci, apmaisa un liek cepties cepeškrāsnī uz 20 min, līdz bumbiņas ir izcepušās. Ik pa brīdim visu apmaisa.

 

3. Formu izņem no cepeškrāsns un uzreiz pievieno novārītus spageti. Izcilā, izdekorē ar sezama sēkliņām un uzreiz pasniedz.