Spageti vietā labi iederēsies jebkuri garie makaroni - pilngraudu spageti, melnie spageti, griķu jeb sobas nūdeles, parastās nūdeles. Man šoreiz bija krāsainie spageti. Atklāšu noslēpumu - garšīgāk ir ēst pa tiešo no lielā trauka, jo tad visu vēlreiz var izvārtīt tajā garšīgajā mērcītē ))
Sastāvdaļas (3 porc.):
250g spageti
500g malta cūkgaļa
25g rīvmaize
1 ola
4 ķiploka daiviņas
3 ēd.k. sojas mērce
2 ēd.k. terijaki mērce
1 ēd.k. rīvēts ingvers
1 ēd.k. rīsu etiķis
1 ēd.k. medus
sezama sēkliņas dekoram
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, ūdeni nolej.
Gatavo mērci. Bļodiņā ielej sojas mērci, terijaki mērci, etiķi, pievieno 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, medu un samaisa.
2. Maltai gaļai pievieno olu, rīvmaizi, 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, ingveru, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samīca un atliek uz 10 min, lai uzbriest rīvmaize. Tad ar mitrām rokām veido bumbiņas valrieksta lieluma. Bumbiņas apcep pannā, burtiski 5 min, lai ir brūni. Var to uzreiz darīt čuguna pannā, kuru pēc tam var ielikt cepeškrāsnī. Kad bumbiņas ir apceptas, tām pievieno mērci, apmaisa un liek cepties cepeškrāsnī uz 20 min, līdz bumbiņas ir izcepušās. Ik pa brīdim visu apmaisa.
3. Formu izņem no cepeškrāsns un uzreiz pievieno novārītus spageti. Izcilā, izdekorē ar sezama sēkliņām un uzreiz pasniedz.