Slinkie belaši

Sastāvdaļas (12 gb.):


400g kārtainā bezrauga mīkla
400g maltā gaļa
150g ķirbis
1/2 tējk. adžika
sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Ķirbi sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno maltai gaļai. Pēc garšas pievieno s;ali un svaigi maltus piparus un adžiku. Ja ir, var pievienot sasmalcinātus zaļumus. Visu kārtīgi samaisa.

2. Uz darba virsmas izklāj kārtaino mīklu. Pa virsu vienā slānī izsmērē maltās gaļas masu, atstājot no abām malām pa 1 cm brīvam. Tad visu sarullē vienā garā cilindrā. Ar asu nazi cilindru sagriež apm. 4-5 cm biezos gabalos. Tad veido tādas kā pankūkas, kuras izrullē mazliet plānākas.

3. Uzkarsē pannu un cep belašus no abām pusēm, līdz gaļa ir gatava.

 

4. Pasniedz ar krējumu, kefīru vai buljonu.