Pat ja nekad nav cepta neviena kūka, ar šo vienkārši tikt galā. Pats sarežģītākais ir neapēst krēmu. Un tad noturēt kūku vajadzīgo laiku ledusskapī. Es tagad iedomājos, ka pa vidu var plānā slānī ielikt kādu skābu ievārījumu, piem. dzērveņu vai jāņogu. Video ir redazms manā Instagram kontā - šeit.
Sastāvdaļas (forma 24x10cm)):
800g kārtainā bezrauga mīkla
1l piens
300g cukurs
4 olas
100g sviests
60g milti
vaniļas cukurs
Pagatavošana:
1. Katliņā iesit olas, pievieno cukuru, miltus, vaniļas cukuru un samaisa. Turpinot maisīt pievieno pienu. Katliņu liek uz uguns un karsē, turpinot maisīt. Karsē tik ilgi, kamēr krēms sabiezē. Tad katliņu noņem no uguns, iemaisa sviestu un apsedz ar plēvi - plēvi piespiež cieši pie krēma, lai atdziestot neveidojas cieta garoziņa.
2. Kārtaino mīklu sagriež kvadrātiņos un vienkārši izcep cepeškrāsnī 200 grādos. 2/3 no uzceptiem kvadrātiņiem saplūkā mazākos gabalos. Pārējo saspaida līdz smalkām drupačām - tas būs dekoram.
3. Vārītu krēmu sajauc ar kārtiano mīklu, pārliek formā un novieto ledusskapī uz pāris stundām vai uz visu nakti.
4. Kūku izņem no formas un no visām pusēm izdekorē ar mīklas drupačām. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.