Mani šīs vasaras salāti! Ideāli vasarai - kad negribās ēst neko karstu un smagu un jau ir jaunie kāposti, lauku gurķi, dilles. Es pat teiktu, ka ne tikai pusdienās, bet arī kādiem svētkiem derēs.
Vakar viens pats veselu bļodu "iestūmu ģīmī"
Sastāvdaļas (4 porc.):
1/4 daļa jaunā kāposta (apm. 450g)
250g kūpināta svētku karbonāde ĀDAŽI
2 svaigi gurķi
200g saldā kukurūza
100g zaļie loki
2 ēd.k. krējums
2 ēd.k. laba majonēze
dilles
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Kāpostu sagriež peč iespējas plānākās strēmelītēs, pārber salātu bļodā, pievieno sāli un ar rokām saspaida līdz izdalās šķidrums.
⠀
2. Kūpinātu gaļu sagriež kubiņos. Gurķus nomazgā un sagriež smalkāk. Gaļu un gurķus pievieno kāpostiem. Pievieno kukurūzu, sasmalcinātus lokus un dilles, krējumu un majonēzi, svaigi maltus piparus pēc garšas un visu kārtīgi samaisa.
⠀
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.