Receptes ideja aizgūta no Doras Švīkules grāmatas "324 zaļbarības ēdieni" (1939 gads) un priekš manis tā ir tipiska Latvijas garša🇱🇻 - ar rūgušpienu, ar rudzu maizi, ar salātiem un zaļumiem. Un vēl man te kāda paipalu ola prasījās.⠀
Sastāvdaļas (2 porc.):
2 gl. rūgušpiens
1/2l gāzēts ūdens
150g salāti
2 lauku gurķi
2 šķēles Sevišķā rupjmaize LIEPKALNI
2 tomāti
2 ēd.k. krējums
dilles
sāls
Pagatavošana (apm. 20 min.):
1. Maizi sagriež kubiņos, pārliek uz cepešpannas, apsmidzina ar olīveļļu un liek grila režīmā uz 7-8 min. Tad grauzdiņus pārleik bļodā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli pēc savas gaumes un apmaisa. Līdz pasniegšanai ik pa brīdim apmaisa.
⠀
2. Salātus, tomātus un gurķus sagriež smalkāk.
⠀
3. Rūgušpienu pārleik bļodā, pievieno krējumu, smalki sakapātas dilles un labi sakuļ. Kad masa gatava, tai pievieno salātus, gurķus, tomātus, ūdeni un sāli pēc garšas.
⠀
4. Pasniedz uzreiz un atsevišķi pasniedz grauzdiņus.⠀