Frikadeļu zupa ar grūbām

Video recepte

Sastāvdaļas (3 porc.):

 

1l vistas buljons
250g liellopu maltā gaļa
75g miežu grūbas KOTIŅI
400g konservēti tomāti
1 selerijas kāts
1 ēd.k. kūpināta paprika
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1/2 tējk. čili pasta
1 ēd.k. rapšu eļļa KOTIŅI
sāls, pipari

Pagatavošana (40 min.):


1. Maltai gaļai pievieno kūpinātu papriku, sāli un svaigi maltus piparus, samaisa un ar mitrām rokām izveido nelielas frikadeles.

2. Selerijas kātu sagriež plānās šķēlēs. Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus un selerijas. Tad pievieno bumbiņas un cep visu kopā līdz tās ir apcepušās. Pievieno vistas buljonu, grūbas, apsedz ar vāku un uz lēnas uguns vāra minūtes 15. Tad pievieno konservētus tomātus, čili pastu (man šoreiz bija kāda īpašā bērniņa vecāka dāvināta asā mērce), pēc garšas sāli un vāra uz lēnas uguns vēl minūtes 5-8. Es vēl pievienotu kādas austrumu garšvielas, bet man šoreiz nebija.

 

3. Pasniedz ar krējumu vai jogurtu un zaļumiem.⠀