Šoreiz tieši tētim pa prieku uzvārīju auksto gaļu. No visa šī daudzuma man sanāca divi mazie trauciņi, viens lielāks un vēl palika pāri buljons kādai citai receptei.
⠀
Es divos mazākos trauciņos liku ne tikai burkānus, bet arī saldo kukurūzu. Ko jūs liekat klāt? Svaigs ķiploks tur iederēsies?
Aaaa, un vēl - ar ko pasniedz auksto gaļu? Tiešām tikai kā uzkodu?
Sastāvdaļas (8-10porc.):
apm. 3 kg vistas kājas un šķiņķīši
2 sīpoli
2-3 burkāni
3-4 lauru lapas
4-5 smaržīgo piparu graudiņi
2-3 tējk. želatīna (skat. instrukciju uz iepakojuma)
sāls
Pagatavošana (apm. 35 min.):
1. Sīpolus nomizo, burkānus notīra un veselus liek afgāņu kazanā. Pievieno vistu, sāli pēc garšas, lauru lapas un smaržīgos piparus. Pielej apm. 1,5l ūdens, aizskrūvē vāku un liek karsēties. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 30 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
⠀
2. Gaļu un burkānus izņem no katla, mazliet atdzesē. Buljonu izkāš caur sietu. Es pārlēju apm. 1l buljona katlā un izšķīdināju tajā želatīnu.
⠀
3.Burkānus sagriež ripiņās. Gaļu atdzala no kauliem. Tagad trauciņos kārto gaļu kopā ar burkāniem. Es pāris trauciņos pievienoju vēl saldo kukurūzu. pa virsu uzmanīgi uzlej buljonu ar izšķīdinātu želtīnu, apsedz ar vākiem un atdzesē. Tad ievieto ledusskapī līdz gaļa saželē.⠀