Aukstā gaļa

Video recepte

Sastāvdaļas (8-10porc.):

 

apm. 3 kg vistas kājas un šķiņķīši
2 sīpoli
2-3 burkāni
3-4 lauru lapas
4-5 smaržīgo piparu graudiņi
2-3 tējk. želatīna (skat. instrukciju uz iepakojuma)
sāls

Pagatavošana (apm. 35 min.):


1. Sīpolus nomizo, burkānus notīra un veselus liek afgāņu kazanā. Pievieno vistu, sāli pēc garšas, lauru lapas un smaržīgos piparus. Pielej apm. 1,5l ūdens, aizskrūvē vāku un liek karsēties. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 30 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.

2. Gaļu un burkānus izņem no katla, mazliet atdzesē. Buljonu izkāš caur sietu. Es pārlēju apm. 1l buljona katlā un izšķīdināju tajā želatīnu.

3.Burkānus sagriež ripiņās. Gaļu atdzala no kauliem. Tagad trauciņos kārto gaļu kopā ar burkāniem. Es pāris trauciņos pievienoju vēl saldo kukurūzu. pa virsu uzmanīgi uzlej buljonu ar izšķīdinātu želtīnu, apsedz ar vākiem un atdzesē. Tad ievieto ledusskapī līdz gaļa saželē.⠀