Luiziānas lielais sendvičs

Video recepte

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

Latgales pītā maize LIEPKALNI
100g salami desa šķēlēs
100g vārīta desa šķēlēs
100g šķiņķis šķēlēs
100g siera šķēles
30g siera čipši
1 marinēts gurķis
45g marinētas sēnes
15g olīvas
50g korejas burkāni
1 tējk. marinēti Halapenjo
BBQ mērce

Pagatavošana (apm. 20 min.):


1. Marinētu gurķi, sēnes, olīvas, korejas burkānus un Halapenjo sasmalcina blenderī. Halapenjo piparus var pielikt vairāk, ja garšo pikantāks ēdiens.

2. Maizes klaipu sagriež gareniski uz pusēm un izskrubina maizes mīkstumu, bet ne visu (mazliet). Maizes apakšējo daļu iesmērē ar sablendētiem marinētiem dārzeņiem. Tad slāņos kārto desas, gaļas, siera šķēles. Pa virsu pārlej ar mērci un kārto čipšus.

3. Apsedz visu ar augšējo maizes daļu un uzliek slogu uz kādu laiciņu. Viss! Sendviču var griezt  kā kūku gabalos, var veselu ietīt plēvē un ņemt līdz uz pikniku.