Aukstā zupa un sezona ir atklāta! Zupa sanāca ļoti svaiga un pirmajām siltajām dienām ļoti piemērota.
⠀
Recepte ir no ļoti senas recepšu grāmatas.
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
500ml ūdens 885
200g svaigs kāposts
100g burkāns
150g kartupelis
300g vārītas bietes
50g zaļie zirnīši (var būt saldēti)
2 vārītas olas
4 ēd.k. krējums
1 tējk. mārrutki
zaļie loki
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. Kāpostu, burkānu un kartupeli sagriež salmiņos. Katliņā ielej 500ml krāna ūdens, pievieno sāli un novāra dārzeņus līdz gatavībai. Ja zirnīši nav saldēti, tad tos arī pievieno vārīšanai. Atdzesē.
⠀
2. Katlā ielej ūdeni 885, pievieno vārītus dārzeņus, atlaidinātus zirnīšus un bietes. Krējumu sajauc ar mārrutkiem, sāli un iemaisa aukstā zupā. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.
⠀
3. Pasniedz ar vārītu olu un sasmacinātiem zaļiem lokiem.