Vasaras aukstā zupa

Video recepte

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

500ml ūdens 885
200g svaigs kāposts
100g burkāns
150g kartupelis
300g vārītas bietes
50g zaļie zirnīši (var būt saldēti)
2 vārītas olas
4 ēd.k. krējums
1 tējk. mārrutki
zaļie loki
sāls

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Kāpostu, burkānu un kartupeli sagriež salmiņos. Katliņā ielej 500ml krāna ūdens, pievieno sāli un novāra dārzeņus līdz gatavībai. Ja zirnīši nav saldēti, tad tos arī pievieno vārīšanai. Atdzesē.

2. Katlā ielej ūdeni 885, pievieno vārītus dārzeņus, atlaidinātus zirnīšus un bietes. Krējumu sajauc ar mārrutkiem, sāli un iemaisa aukstā zupā. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

3. Pasniedz ar vārītu olu un sasmacinātiem zaļiem lokiem.