SALČIPAPA, jeb populārs Peru street food. Es nezinu kā to latviskot un jūs man varētu palīdzēt nokristīt šo ēdienu.
⠀
Recepte aprakstā. Pagatavo, nogaršo un ieraksti savu versiju.
Sastāvdaļas (1-2 porc.):
200g frī kartupeļi
200g cīsiņi
200g siers
100g piens
30g kukurūzas ciete
tomātu mērce ar čili DIMDIŅI
sojas mērce
Pagatavošana (30 min.):
1. Cīsiņus sagriež pabiezās ripiņās. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Pienu sajauc ar kukurūzas cieti.
⠀
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā cīsiņus. Pievieno pēc garšas čili mērci, sojas mērci un \atri apcep. Cīsiņus pārleik bļodā un tajā pašā pannā ātri uzcep frī kartupeļus.
⠀
3. Pa šo laiku blakus pannā gatavo siera mērci. Pannā ielej pienu ar kukurūzas cietu, uzkarsē un tad iemaisa sieru. Maisa tik ilgi, līdz siers izkūst. Masa nedrīkst vārīties. Ja mērce sanāk pārāk bieza, var peivienot vēl mazliet pienu.
⠀
4. Pasniedz visu uzreiz - uz lielā šķivja pārliek frī kartupeļus. Tiem pa virsu liek desiņas un pārlej ar siera mērci.
PADOMS. Eļļas daudzums būs atkarīgs no katla izmēra, cepšanas laiks atkarīgs no nagetu izmēra un eļļas temperatūras. Un atceries - ja no ārpuses nagets 30 sekundēs jau smuki zeltains, tad iekšā tas vēl nav izcepies, tāpēc tas laiks ir apm. 3 min.