Krēmīgā frikadeļu zupa ar makaroniem

Video recepte

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

400g cūkgaļas maltā gaļa 

1 bundž. sasmalcināti konservēti tomāti
200ml saldais krējums
100g makaroni
1 sīpols
3 ķiploku daiviņas
garšvielas
siers pasniegšanai

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Maltai gaļai pievieno garšvielas (jebkuras, kuras vairāk garšo) un kārtīgi samaisa. No gaļais izveido gaļas bumbiņas apm. valrieksta lielumā. Sīpolu un ķiploku sasmalcina.

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno gaļas bumbiņas un cep visu kopā apm. 5 min. Tad pievieno 600ml ūdens un tikko tas sāk burbuļot ieber tajā makaronus. Es pievienoju pārpalikumus no buljona koncentrāta, tāpēc sāli es nevienoju, bet var pielikt buljona kubiņu vai kādu universālo garšvielu, vai vienkārši sāli. Vāra visu līdz makaroni ir gatavi, apm. 10 min. Pievieno konservētus tomātus, saldo krējumu un zem vāka vāra vēl minūtes 5 lai viss savārās kopā.

3. Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru (pavisam mazliet, kādus gramus 10).