Jāsāk nedēļa garšīgi Man Lāsma no Dubaijas atveda īsto Dubaijas krēmu - no pistācijām ar kunafa desertu. Nolēmu pagatavot bērnības našķi - riekstiņus un sapildīt tos nevis ar vārītu krēmu, bet ar šo pistāciju krēmu. Man ļoti garšoja.
⠀
Pašu riekstiņu recepte man nāca mantojumā vēl no tiem laikiem, kad bija GOSTi un atrasta instrukcijā klāt riekstiņu pannai. Tā kā recepte ar vēsturi.
Sastāvdaļas:
200g milti
120g sviests istabas temperatūrā
50g cukurs
1 ola
1 tējk. cepamais pulveris
1 tējk. vaniļas cukurs
sāls
Pagatavošana (25 min. + laiks atdzišanai):
1. Sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un škipsniņu sāls, uzputo līdz tas kļūst gaisīgs. Tad pievieno olu un uzputo vēlreiz.
⠀
2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno sviesta masai. Samaisa, līdz veidojas viena liela bumba. Mīklu sadala mazākās bumbās, apm. 6-7g uz katru. Šos mīklas gabaliņus iespiež riekstiņu formas iekšpusē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 14 min. 190 grādos.
⠀
3. Atdzisušus riekstiņus piepilda ar Dubaijas krēmu. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.