Rezultāts ir tā vērts, lai pavadītu šo laiku virtuvē. Man ļoti garšo tā mērcīte. To varētu pat vienkārši pliku apēst.
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
6 vistas stilbiņi
1 sīpols
3-4 loki
1 ēd.k. saldā paprika
2 ēd.k. bbq mērce DIMDIŅI
kajēnas pipari
2 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. eļļa
pipari
Pagatavošana (30 min):
1. Vistas stilbiņus iegriež gar kaulu, lai var atvērt kā grāmatu. Gaļu gar kaulu ierīvē ar svaigi maltiem pipariem.
⠀
2. Pannā uzkarsē eļļu un kārto stilbiņus. Uzliek slogu (tas var būt katls ar ūdeni vai šķīvis, uz kura uzlikta teikanna) un cep apm. 10 min no vienas puses, tad apgriež riņķī un ar slogu cep vēl 10 min. Stilbiņiem jābūt brūniem pa šo laiku.
⠀
3. Stilbiņus izņem no pannas un tajā pašā pannā pievieno bbq mērci, kajēnas piparus, sasmalcinātus sīpolus un lokus. Apcep. Pievieno kādus 150g ūdens, sojas mērci pēc garšas, apmaisa un pievieno stilbiņus. Cep ik pa brīdim apmaisot, līdz šķidrums sabiezē.
⠀
4. Pasniedz ar rīsiem, dārzeņiem vai kā uzkodu.
PADOMS. Un vēl viens padoms - ribiņas šim variantam labāk izvēlēties bez tauku slāņa, jo vārīts speķis nav diez ko garšīgs.⠀