Kā pagatavot nagetus kā McDonaldā? Un vismaz uz pusi lētāk - Makdikā tie maksā pāri 10€, bet man sanāca apm. 4€ par visu.🫶
⠀
Pēc šīs pašas receptes var pagatavot arī neasos nagetus - pievieno citas garšvielas un būs laime pilnīga. Turklāt, šie nageti ir krietni sulīgāki, jo nav bijuši saldēti
Sastāvdaļas:
Nagetiem:
450g vistas fileja
1 ēd.k. kajēnas pipari
1 ēd.k. ķiploku pulveris
1/2 ēd.k. Vegeta
1 tējk. malti pipari
1 ēd.k. olīveļļa
⠀
Panējumam:
60g + 60g milti
60g kukurūzas ciete
1 ēd.k kajēnas pipari
1 ēd.k kūpināta paprika
1/2 ēd.k. sāls
1 tējk. malti pipari
250 ml gāzēta ūdens, pievienot vēl pēc nepieciešamības.
⠀
Mērcei:
3 ēd.k. aprikožu ievārijums
2 ēd.k. asā mērce
Pagatavošana (20 min.):
1. Vistas fileju sasmalcina (vai var uzreiz paņemt malto gaļu), pievieno visas garšvielas, samaisa. Tad ar mitrām rokām izveido nagetus un uz stundu ieliek saldētavā.
⠀
2 60g miltu ieber vienā bļodā. Atlikušos 60g miltu ieber otrā bļodā, peivieno cieti un garšvielas, ūdeni un samaisa. Pēc nepieciešamības pievieno vēl ūdeni lai mīkla būtu kā plāno pankūku mīkla. Nagetus apvārta vispirms miltos un tad šķidrā panējumā.
⠀
3 Katlā uzkarsē eļļu. Eļļu ielej tā, lai tajā var smuki ieslidināt nagetus un tie būsu pilnībā apklāti - kādi 6-7cm. Eļļas gatavību pārbauda tā - tajā var iepilināt pāris šķidrās mīklas piles un tām uzreiz būtu jāburbuļo. Ja eļļa sāk dūmot, tad ir stirpi pa karstu un nageti vienkārši nodegs no ārpuses un iekšā paliks jēli. Uzkarsētā eļļā cep nagetus līdz gatavībai, apm. 3 min.
⠀
4 Pasniedz ar mērci. Savai mērcei sastāvdaļas uzrakstīju aprakstā.
PADOMS. Eļļas daudzums būs atkarīgs no katla izmēra, cepšanas laiks atkarīgs no nagetu izmēra un eļļas temperatūras. Un atceries - ja no ārpuses nagets 30 sekundēs jau smuki zeltains, tad iekšā tas vēl nav izcepies, tāpēc tas laiks ir apm. 3 min.