Turpinu iesākto tradīciju un pagatavoju kartējo netradicionālo kūku - šoreiz ar siļķi.
Savienojums diezgan tradicionāls - rupjmaize, biezpiens, krējums, siļķe, loki, olas, bet rezultātā sanāk skaista un garšīga uzkodu torte.
Sastāvdaļas (forma - 22cm):
300g "Santa Bremor" mazsālīta siļķes fileja
rudzu rupjmaize
300g krējums
250g svaigais siers
20g želatīns
1 sarkans sīpols
loki
dilles
1 vārīta ola
Pagatavošana (25 min.):
1. Žēlatīnu uzbriedina un izkausē - skat. instrukciju uz iepakojuma. Siļķes fileju sagriež mazākos gabalos.
2. Sagatavo formu ar noņemam bortiem. Apakšu izklāj ar maizes šķēlēm. Precīzu maizes daudzumu noteikt nevaru, jo viss atkarīgs no šķēles lieluma. Bet vieglāk izkārtot, ja maizes šķēles sagriež pa diagonāli - tad veidojas smuka saulīte.
3. Svaigo sieru sajauc ar krējumu, sasmalcinātām dillēm, pievieno siļķi un izkausēto želatīnu. Samaisa un masu izkārto pa virsu maizei.
Liek ledusskapī un 3-4 stundām vai uz visu nakti.
3. Kūku izņem no formas, pārliek uz servējamā šķīvja un izdekorē ar sasmalcinātiem lokiem, sīpolu, olu un dillēm.
4. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.