Viens no maniem mīļākajiem ēdieniem - risoto. Esmu piešāvies to gatavot un diezgan bieži izmēģinu jaunus garšas savienojumus. Šajā receptē pesto dod pikantumu, bet Mozzarellas siers - atsvaidzina un forši papildina garšu.
Jā, un sviests SAULUTE, uz kura cepu visu, tas arī dod savu garšu, jo ir jau ar garšvielām.
Sastāvdaļas (4 pers.):
2 gl arborio rīsi
800ml vistas buljons
100g rīvēts cietais siers Džiugas
250g siers Mozzarella
20g SAULUTE sviests
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
8 ēd.k. zaļais pesto
sāls
Pagatavošana:
1. Uzkarsētā pannā izkausē sviestu. Apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno rīsus un apcep apm. 2 min. Tad pievieno timiāna zariņus un buljonu, lai buljons nosedz rīsus. Visu laiku maisot vāra rīsus līdz buljons iztvaiko. Tad pievieno vēl buljonu un atkārto līdz buljons beidzas. Pagaršo rīsus vai tie ir pietiekami izvārījušies - viņiem ir jābūt Al Dente, lai pats vidus būtu nedaudz ciets. Ja rīsi nav pietiekami izvārījušies, pievieno ūdeni un turpina vārīt.
2. Pašās beigās pievieno lielāko daļu cietā siera, samaisa līdz siers izkūst un noņem no uguns. Pievieno pesto, pēc garšas sāli, apmaisa.
3. Risoto servē porcijas šķīvjos, pa virsu liek saplūkātu Mozzarella sieru un pārkaisa ar atlikušo cieto sieru. Pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar