Kad es biju maziņš, man ļoti patika jaunie kartupelīši - viņi bija tik maziņi, kāreiz bērna izmērā. Man nebija skaidrs, kāpēc tik maziņi nav nekur atrodami ziemā vai rudenī. Kāpēc rudenī tie ir tik milzīgi? Nu kāpēc nevar izgudrot šķirni, kas nekad neaugtu? Nu kā mazie sunīši?
Tāpēc ķeram mirkli un gatavojam bērnu kartupeļus visādos veidos!
Sastāvdaļas (4 pers.):
500-600g novārīti jaunie kartupeļi
3-4 lauku gurķ (var būt mazsālītie)
200g marinēti sarkanie sīpoli "Dimdiņi"
150g krējums vai majonēze
1 ēd.k. maigas sinepes
2 ēd.k. baltvīna eriķis
1 ķiploka daiviņa
dilles
sāls
Pagatavošana:
1. Gatavo mērci. Krējumu vai majonēzi sajauc ar sinepēm, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sasmalcinātas dilles un baltvīna etiķi. Etiķa vietā var izmantot marinādi no sīpoliem. Pēc garšas pievieno sāli.
2. Mērci pārliek salātu bļodā. Pievieno sagrieztus šķēlītes kartupeļus un gurķus, marinētus sīpolus. Uzmanīgi visu izcilā. Pēc garšas var pievienot vēl sāli un svaigi maltus piparus.
3. Ja uzreiz nepasniedz, tad glabā ledusskapī.