Kartupeļu salāti ar marinētiem sīpoliem

Sastāvdaļas (4 pers.):

 

500-600g novārīti jaunie kartupeļi

3-4 lauku gurķ (var būt mazsālītie)

200g marinēti sarkanie sīpoli "Dimdiņi"

150g krējums vai majonēze

1 ēd.k. maigas sinepes

2 ēd.k. baltvīna eriķis

1 ķiploka daiviņa

dilles

sāls

 

 

Pagatavošana:

 

1. ​Gatavo mērci. Krējumu vai majonēzi sajauc ar sinepēm, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sasmalcinātas dilles un baltvīna etiķi. Etiķa vietā var izmantot marinādi no sīpoliem. Pēc garšas pievieno sāli.

 

2. Mērci pārliek salātu bļodā. Pievieno sagrieztus šķēlītes kartupeļus un gurķus, marinētus sīpolus. Uzmanīgi visu izcilā. Pēc garšas var pievienot vēl sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Ja uzreiz nepasniedz, tad glabā ledusskapī.