Es, godīgi, mēģināju saprast, kāpēc šai vistai ir tāds nosaukums un no kurienes tas cēlies. Bet pārlasot, neko nesapratu - īsts meksikāņu seriāls, kur ir aizraušanās, karš, pārcelšanās uz citu valsti... notiekti vēl trīs kāzas pa vidam... un beigās izgudrotājs nomira 98 gadu vecumā, nodzīvojot garu un laimīgu dzīvi. Punkts.
Es vienkārši pieņēmu šo nosaukumu un vairs necentīšos iedziļināties tā vēsturē. Tas ir vienkārši garšīgi! Un punkts.
Sastāvdaļas (4 pers.):
500g vistas gaļa (bez kauliem)
3 olas
100g kukurūzas ciete
75g kviešu milti
eļļa
sāls
Mērcei:
30ml rīsu etiķis
30ml sojas mērce
čili pasta
2 ēd.k. saldskābā čili mērce
Pagatavošana:
1. Vistas gaļu sagriež nelielos gabalos. Vienā bļodā ar dakšu sakuļ olas ar sāli. Otrā bļodā samaisa miltus un cieti. Vistas gaļu iemērc vipirms olā, tad sausā maisījumā.
2. Pannā uzkarsē eļļu (apm. 1/2 gl) un cep sagatavoto vistas gaļu nelielās porcijās, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Gatavu vistu pārliek uz papīra dvielīšiem, lai notecinātu liekos taukus.
3. Mērcei visas sastāvdaļas vienkārši sajauc kopā un pirms pasniegšanas vistu apsmērē ar mērci.
Es ieteiktu pat pilnīgi iemērkt mērcē - būs garšīgāk.