Generāļa Tso vista

Sastāvdaļas (4 pers.):

 

500g vistas gaļa (bez kauliem)
3 olas
100g kukurūzas ciete
75g kviešu milti
eļļa

sāls

 

Mērcei:
30ml rīsu etiķis
30ml sojas mērce
čili pasta
2 ēd.k. saldskābā čili mērce

 

Pagatavošana:

 

1. ​Vistas gaļu sagriež nelielos gabalos. Vienā bļodā ar dakšu sakuļ olas ar sāli. Otrā bļodā samaisa miltus un cieti. Vistas gaļu iemērc vipirms olā, tad sausā maisījumā.

 

2. Pannā uzkarsē eļļu (apm. 1/2 gl) un cep sagatavoto vistas gaļu nelielās porcijās, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Gatavu vistu pārliek uz papīra dvielīšiem, lai notecinātu liekos taukus.

 

3. Mērcei visas sastāvdaļas vienkārši sajauc kopā un pirms pasniegšanas vistu apsmērē ar mērci.

Es ieteiktu pat pilnīgi iemērkt mērcē - būs garšīgāk.