Tuncis vasaras kažokā

Video recepte

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

1 gb. tuncis citroneļļā ar pipariem KAIJA

150g šķiņķis
100g Gouda siers
ledus vai citi salāti
2 tomāti
2 gurķi
3 vārītas olas
1 sīpols

Mērcei:
3 ēd.k. laba majonēze
4 ēd.k. jogurts
1 ēd.k. tomātu mērce
1 tējk. Dižonas sinepes
2 ķiploka daiviņas
balzāmetiķis
sāls, pipari

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Gurķus un tomātus nomazgā un sagriež ripiņās. Ja tomāti ir lieli (kā man), tos var sagriezt kubiņos vai kā savādāk smalkāk. Sīpolu nomizo un sagriež plānos gredzenos. Salātus sagriež smalkāk. Sieru sarīvē. Olas noloba un sagriež ripiņās. Visas mērces sastāvdaļas samaisa kopā.

2. Tad visu kārto slāņos salātu bļodā un pārlej ar pagatavoto mērci.