Makaroni siera mērcē bez siera

Video recepte

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

175g vājpiena biezpiens
75 ml vājpiens
1 ola
1/2 tējk. dzeramā soda
garšvielas
sāls

200g olu makaroni 

Pagatavošana:

 

1. Biezpienu pārliek garā blendera krūzē, pievieno sodu un sablendē. Atstāj uz 30-40 min. Pa to laiku biezpiens pamainīs krāsu un konsistenci. Tad pievieno olu, pienu un sablendē vēlreiz līdz masa ir viendabīga.

2. Maisījumu pārliek katliņā un nepātraukti maisot karsē apm. 10 min. Mērce nedrīkst burbuļot! Pievieno garšvielas un sāli pēc garšas. Tad mērci mazliet atdzesē.

3. Kamēr karsējās mērce uzvāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz ieapkojuma. Makaronus notecina un iemaisa mērcē. Atdziestot mērce sabiezē.

4. Pasniedz uzreiz.