Mannas ābolu kūka

Video recepte

Sastāvdaļas (4-6 porc.):

 

160g pilngraudu speltas kviešu manna KOTIŅI

175g cukurs
130g milti
250g piens
5-6 skābi āboli
kanēlis

Pagatavošana:


1. Mannu, miltus un cukuru kārtīgi sajauc kopā. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež šķēlītēs. Var arī vienkārši sarīvēt un pievienot mazliet citronu sulas, lai saglabā krāsu.

2. Karstumizturīgā formā ieber apm. ceturtdaļu no sausā maisījuma. Pa virsu uzlej mazliet piena un uzklāj ābolu kārtu. Pārkaisa ar kanēli, Tad uzber pusi no sausā maisījuma, atkal pārklāj ar ābolu kārtu, pārkaisa ar kanēli. Nobeidz ar sauso maisījumu un ābolu kārtu. Tad pārlej ar pienu un vēlreiz pārkaisa ar kanēli. Es vēl pārkaisīju ar Muscovado cukuru, bet to var izlaist.

3. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 55 min. Ja augša sāk degt, formu var apklāt ar foliju.

4. Kūku var pasniegt gan siltu, gan pavisam atdzesētu.