Pavisam noteikti prasās pēc brokastu galda, ģimenes un svētdienas. Vai arī pēc vakariņām, terases un viegla vējiņa. ⠀
Brīdinu uzreiz: sanāk ļoti saldi, ja āboli nav skābi. Bet saldējums vai putkrējums tā vien prasās klāt. Nu labi, vēl var pasniegt ar krējumu, bet tas nebūs tik smalki.
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
160g pilngraudu speltas kviešu manna KOTIŅI
175g cukurs
130g milti
250g piens
5-6 skābi āboli
kanēlis
Pagatavošana:
1. Mannu, miltus un cukuru kārtīgi sajauc kopā. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež šķēlītēs. Var arī vienkārši sarīvēt un pievienot mazliet citronu sulas, lai saglabā krāsu.
⠀
2. Karstumizturīgā formā ieber apm. ceturtdaļu no sausā maisījuma. Pa virsu uzlej mazliet piena un uzklāj ābolu kārtu. Pārkaisa ar kanēli, Tad uzber pusi no sausā maisījuma, atkal pārklāj ar ābolu kārtu, pārkaisa ar kanēli. Nobeidz ar sauso maisījumu un ābolu kārtu. Tad pārlej ar pienu un vēlreiz pārkaisa ar kanēli. Es vēl pārkaisīju ar Muscovado cukuru, bet to var izlaist.
⠀
3. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 55 min. Ja augša sāk degt, formu var apklāt ar foliju.
⠀
4. Kūku var pasniegt gan siltu, gan pavisam atdzesētu.