Neko tādu es neesmu vārījis! Esmu pat pārsteigts, cik ļoti man tā garšoja! Esmu šo ideju redzējis ar auzu pārslām, bet man šķiet - jo mazāk apstrādāts grauds, jo vairāk labumu tajā.
Sastāvdaļas (1 porc.):
60g auzu putraimi KOTIŅI
30g labi kūstošs siers (Gouda, Tilzītes, Edama)
225ml ūdens
1 vidēji liels tomāts
1 maziņš sīpols
2 ķiploka daiviņas
kaltētas Provansas garšvielas
2 ēd.k. rapšu eļļa KOTIŅI
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.:
1. Tomātu sagriež kubiņos. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā.
⠀
2. Katliņā uzkarsē rapšu eļļu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno tomātus, garšvielas, pacep vēl pāris minūtes un tad pievieno auzu putraimus un ūdeni. Samazina uguni un vāra apm. 15 min, ik pa brīdim apmaisot. Ja nepieciešams, var pievienot vēl pāris karotes ūdens. Pašās beigās iemaisa sieru, apsedz ar vāku un klāj galdu.
⠀
3. Pasniedz uzreiz.Var pievienot vēl sieru, zaļumus un svaigus tomātus.⠀