Kopējās receptes izmaksas man sanāca 1,71 - te ir divas porcijas. Viena porcija izmaksāja 0,86€. Vai pat mazāk, jo eļļa ir @rimi.latvija dāvana un gurķītis jau kādu laiku saldējās saldētavā
Sastāvdaļas (2 porc.):
500g kartupeļi
150g biezpiens
250g krējums
2 ēd.k. milti
eļļa
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. Kartupeļus sarīvē uz dārzeņu rīves un nospiež lieko šķidrumu. Pievieno miltus, sāli un eļļu, samaisa.
⠀
2. Uzkarsē pannu un pārliek tajā kartupeļu masu. Izlīdzina un tad cep no abām pusēm, procesā sadalot mazākos gabaliņos - līdzīgi nagetiem.
⠀
3. Mērcei biezpienu sajauc ar krējumu un paēc garšas pievieno sāli un piparus.
⠀
4. Pasniedz nagetus ar biezpiena mērci un man bija vēl marinēts gurķītis saldētavā (es noskatījos arī šo ideju internetā) - uzrīvēju pa virsu saldētu gurķi. Ļoti garšīgi sanāca!