Kartupeļu nageti ar biezpienu

Video recepte

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

500g kartupeļi
150g biezpiens
250g krējums
2 ēd.k. milti
eļļa
sāls

Pagatavošana (30 min.):


1. Kartupeļus sarīvē uz dārzeņu rīves un nospiež lieko šķidrumu. Pievieno miltus, sāli un eļļu, samaisa.

2. Uzkarsē pannu un pārliek tajā kartupeļu masu. Izlīdzina un tad cep no abām pusēm, procesā sadalot mazākos gabaliņos - līdzīgi nagetiem.

3. Mērcei biezpienu sajauc ar krējumu un paēc garšas pievieno sāli un piparus.

4. Pasniedz nagetus ar biezpiena mērci un man bija vēl marinēts gurķītis saldētavā (es noskatījos arī šo ideju internetā) - uzrīvēju pa virsu saldētu gurķi. Ļoti garšīgi sanāca!