Tomātu zupa ar tunci un pupiņām

Video recepte

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

2x400g konservēti tomāti
400g konservētas pupiņas
160g tuncis citroneļļā ar pipariem KAIJA
1 sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
kaltēta raudene
10g sviests
sāls, pipari

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Ķiplokus un sīpolu sasmalcina. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Tad pievieno konservētus tomātus, raudeni, sāli un svaigi maltus piparus. Vāra apm. 10 min. Tad, ja vēlas, var zupu sablendēt. Pievieno konservētas pupiņas, tunci, apmaisa un ar pirmo burbuli noņem no uguns.

2. Es pasniedzu ar krējumu un svaigu baziliku.