Kad pavasarī gribās dzīvot zaļāk, ēst veselīgāk un vairāk dārzeņus, šie salāti ir tieši laikā. Patiesībā, lai šādā veidā ēstu brokoļus, nemaz nav jāpiespiežās. Tie garšo ļoti labi!
Sastāvdaļas (4 porc.):
500g brokoļi
5 vārītas olas
1 liels vai 2 mazi sarkani sīpoli
200g siers Feta
2-3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. majonēze
2 ēd.k. krējums
1/2 tējk. sinepes
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Brokoļus sadala mazākos ziedos. Kātiņus sagriež puslīdz līdzīgos gabalos. Katlā uzkarsē ūdeni, pievieno sāli, brokoļus ar visiem kātiņiem un vāra 6 min. Ja brokoļi ir lielākos gabalos, tad vāra pāris minūtes ilgāk. Ūdeni nolej un brokoļus noskalo zem auksta ūdens, lai apturētu vārīšanas procesu un brokoļi saglabātu košu krāsu.
⠀
2. Salātu bļodā sagriež olas, sadrupina sieru, pievieno sagrieztu sīpolu. Es pievienoju arī zaļos lociņus, jo man tādi bija. Tad pievieno bokoļus, krējumu, majonēzi, sasmalcinātus ķiplokus, sinepes, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Salātus izcilā.
⠀
3, Salātus var pasniegt kā piedevu gaļas ēdieneim, zivīm vai kā vienkārši salātus.
PADOMS. Atceries, ka salāti jāapēd uzreiz, jo kāpostus ilgāku laiku uzglabāt nav apetilīgi.