Biežu zupa ar pelmeņiem

Video recepte

Sastāvdaļas (6 porc.):

 

450g pelmeņi
500g vārītas bietes
3 kartupeļi
2 burkāni
1 sīpols
2 lauru lapas
3-4 smaržīgo piparu graudiņi
1 ēd.k. mārrutki
2 ēd.k. etiķis
sāls, pipari

krējums un ķiploki pasniegšanai

Pagatavošana (30 min.):


1. Burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež salmiņos. Bietes sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.

2. Katlā ar biezu apakšu apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno burkānus un kartupeļus, cep vēl 3-4 min. Tad pievieno 2l ūdens, lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas. Apsedz ar vāku un vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 15 min. Pievieno pelmeņus un vāra līdz gatavībai. Tad pievieno mārrutkus, etiķi un bietes. Vāra vēl 5 min. Pēc garšas pievieno sāli.

3. Pasniegšanai es krējumu sajaucu ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Un pasniedzot zupu pārkaisīju ar svaigi maltiem pipariem.