Sanāk bombiski garšīgs un nereāli mīksts cūkas stilbiņš. Tik mīksts, ka kauli paši izkrīt ārā. Un tādus stilbiņus kolosāli pasniegt viesiem!
Sastāvdaļas (2 gb.):
2 cūkas stilbi
500ml gaišais alus
1/2 selerijas sakne
2 burkāni
1 liels sīpols
4-5 ķiploka daiviņas
3-4 lauru lapas
4-5 smaržīgo piparu graudi
sāls
Pagatavošana (apm. 1st.):
1. Afgāņu kazanā liek nomizotu sīpolu, burkānus, sagrieztu mazākos gabalos selerijas sakni, ķiplokus, lauru lapas un smaržīgos piparus un sāli. Tad katlā liek cūkas stilbu un pārlej ar alu. Katlam uzliek vāku, aizskrūvē un liek uz plīts. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 1 stundu. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
⠀
2. Pasniedz ar vārītiem apceptiem kartupeļiem, kartupeļu biezputru un štovētiem kāpostiem.
PADOMS. Šādi stilbiņus var pagatavot iepriekš un tad pasniegt viesiem. Vajag tikai apsmērēt ar bbq vai tomātu mērci un pasildīt cepeškrāsnī ar štovētiem kāpsotiem, vai zem grila.