Cilvēki, kas māk gatavot daudz dažādu garšīgu ēdienu noteikti ir labi cilvēki. Un tieši tādi ir itāļi! Jūs spējat iedomāties cik daudz ēdienu mēs ēdam pateicoties itāļiem? Nosauciet trīs mīļākos ēdienus un esmu pārliecināts, vismaz viens būs ar itāļu saknēm. Formagia Mascarpone ir itāļu stila siers un šeit Latvijā tas ir tikpat labs kā Itālijā.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
500g Mascarpone siers Formagia
2 lieli bumbieri
300g kārtainā bezrauga mīkla
2 ēd.k. pūderuckurs
1 ēd.k. Muscovado cukurs
½ citrons
sauja mandeles
ola apsmērēšanai
Pagatavošana (25 min.):
1. Mīklu atlaidina, ja tā bijusi sasaldēta. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2. Ja mīkla ir plāksnēs, tās saliek vienu otrai virsu un izrullē plānāku. Var cept arī atsevišķas tartes – katru plāksni atsevišķi. Gar malu ar asu nazi apm. 1 cm attālumā mīklu iegriež. Šīs malas apsmērē ar sakultu olu, bet vidu sadursta ar dakšu. Cep cepeškrāsnī apm. 15 min.
3. Mascarpone sieru pārliek bļodā. Pievieno pūdercukuru, Muscovado cukuru, svaigi spiestu citrona sulu, apmaisa. Bumbierus nomazgā un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs. Riekstus smalki sakapā.
4. Tartes pamatni pēc izņemšanas no cepeškrāsns atdzesē. Vidu piepilda ar pagatavoto siera krēmu, pa virsu kārto bumbiera šķēles un pārkaisa ar mandelēm.
5. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.