Tarte ar Mascarpone un bumbieriem

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

500g Mascarpone siers Formagia

2 lieli bumbieri

300g kārtainā bezrauga mīkla

2 ēd.k. pūderuckurs

1 ēd.k. Muscovado cukurs

½ citrons

sauja mandeles

ola apsmērēšanai

Pagatavošana (25 min.):

 

1. Mīklu atlaidina, ja tā bijusi sasaldēta. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

 

2. Ja mīkla ir plāksnēs, tās saliek vienu otrai virsu un izrullē plānāku. Var cept arī atsevišķas tartes – katru plāksni atsevišķi. Gar malu ar asu nazi apm. 1 cm  attālumā mīklu iegriež. Šīs malas apsmērē ar sakultu olu, bet vidu sadursta ar dakšu. Cep cepeškrāsnī  apm. 15 min.  


3. Mascarpone sieru pārliek bļodā. Pievieno pūdercukuru, Muscovado cukuru, svaigi spiestu citrona sulu, apmaisa. Bumbierus nomazgā un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs. Riekstus smalki sakapā.  

 

4. Tartes pamatni pēc izņemšanas no cepeškrāsns atdzesē.  Vidu piepilda ar pagatavoto siera krēmu, pa virsu kārto bumbiera šķēles un pārkaisa ar mandelēm.

 

5. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.