Bombiski mīksta, sulīga un garšīga vista. Video var redzēt, ka šajā katlā pat kauli sanāk mīksti 😉 Priekšā vairākas brīvdienas un no sirds un vēdera iesaku izmēģināt. Ļoti garšīgi ar svaigu maizi. Un ja tā maize vēl ir pašcepta, ar llieliem caurumiem, mmmmm...
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1,5kg vistas stilbiņi
300g kiršu tomāti
150g zaļās olīvas bez akuliņiem
150g kalamata olīvas bez kauliņiem
2 sīpoli
4-5 ķiploka daiviņas
250ml sausais baltvīns
2 ēd.k. Provansas garšvielas
sāls
Pagatavošana (apm. 30 min):
1. Sīpolus nomizo, sagriež mazākos gabalos un liek kazanā. Pievieno vistas stilbiņus, ķiplokus, ķiršu tomātiņus, olīvas, pārkaisa ar sāli, pievieno garšvielas un apmaisa. Tad pārlej ar vīnu, kazanam aizskrūvē vāku un liek karsēties. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 20-25 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
⠀
2. Pasniedz ar svaigu maizi un to pašu vīnu, rīsiem vai gatavojot katlā var pievienot kartupeļus.