Ļoti vienkārša recepte un, es teiktu, mājīga. Absolūtais comfort food, ko var ēst gan vakariņās, gan ar draugiem, gan kādās "smalkajās vakariņās sveču gaismā".
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
1 vesela vista (vai cālis)
50g sviests
1 citrons
2 veselas ķiploka galviņas
2 ēd.k. garšvielas pēc izvēles
svaigs timiāns
lauru lapas
sāls
Pagatavošana (25 min.):
1. Sviestam pievieno garšvielas pēc savas gaumes (man bija maisījums ar koriandru, paprikas pulveri, kaltētiem ķiplokiem un sīpoliem), sāli pēc garšas, svaigas timiāna lapiņas un visu kārtīgi samaisa.
2. Uz darba virsmas liek vistu. Zem ādas no priekšpuses pabāz plaukstu un uzmanīgi atdala ādu no pašas vistas. Baigi dziļi tas nav jādara. Galvenais, atdalīt ādu filejas rajonā. Tad vistu zem ādas iesmērē ar sviestu un pārpalikumus auzzieķē vistai virsū. Sagriež citronu daiviņās un ar to piepilda vistu no iekšpuses. Pievieno vairākus timiāna zariņus. Kājas un spārnus sastiprina, lai būtu vieglāk izņemt pēc tam no krāsns.
⠀
3. Air fryer (jeb gaisa krāsni) uzkārsē 3 min. Tad grozā liek vistu un cep 30 min. 160 grādos. Pēc pusstundas pievieno uz pusēm sagrieztas ķiploku galviņas un lauru lapas. Ja palika kāda citrona daiviņa, to arī var pievienot. Un turpina cep vēl 30 min. 160 grādos.
4. Vistu pasniedz ar svaigiem vai ceptiem dārzeņiem.
Padoms. Es sviestu uzsildīju mikroviļņu krāsnī, lai būtu vieglāk samaisīt.