Šoreiz izstāstīt kas jādara ir ātri, bet pati pagatavošana aizņems pāris dienas. Pareizāk sakot, pat ne pagatavošana, bet marinēšana - pats gatavošanas process ir elementārs, bet vajadzēs novākt no acīm uz pāris dienām. Lai nekaitina. Es zinu, ko saku, jo ribiņas ir tāda jocīga padarīšana - te tās ir. Un te viņas jau nav. Šoreiz man ribiņas atgādināja vairāk skrimslīšus, jo nopirku krūtiņu. Un krūtiņa ir ļoti mīksta, tāpēc arī pagatavošana ir ātra. Nu kaut-kā tā.
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
apm. 1 kg cūkgaļas krūtiņa
Marinādei:
1/2 gl. ābolu etiķis
2 ēd.k. brūnais cukurs
1 ēd.k. saldā paprika
1/2 ēd.k. ķiploku pulveris
1/3 ēd.k. koriandrs
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Ribiņas es uzreiz sagriezu mazākos gabalos. Plastikāta traukā ielej etiķi, pievieno brūno cukuru, pārējās garšvielas, kārtīgi pieber sāli un svaigi maltus piparus un samaisa. Tad šajā marinādē pārleik ribiņas, apmaisa, apsedz ar vāku un konteineru novieto ledusskapī. Ik pa brīdim gaļu apmaisa. Marinē 2-3 dienas.
2. Gaļu pārliek air fryer grozā un cep 180 grādos 15 min. Ja jums šķiet, ka vajag vairāk, droši varat pielikt klāt minūtes.
3. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un mērci.
Padoms. Ja nav air fryer, ribiņas var cept cepeškrāsnī. Tikai jāpalielina laiks un iepriekš krāsns jāuzsilda. Air fryer krāsni (vai gaisa krāsni) nav nepeiciešamības iepriekš karsēt un ar gaisa palīdzību viss notiek ātrāk.
Recepte tapusi sadarbībā ar