Mēs šo jau esmu gatavojis neskaitāmas reizes un ar saucieniem "Atkārtot!" pat atkārtojis vēlreiz. Bet, kā tas nākas, varēja kāds piemirst. Tāpēc atgādinu par bombiskiem plācenīšiem, viegliem kā pieneņu pūkas un skaistiem kā pirmais vasaras zieds.
Labi pateicu, pat pašam patīk :)
Sastāvdaļas (6 gb.):
300g biezpiens
50g spināti
1 ola
3 tējk. milti + plācenīšu formēšanai
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Pagatavošana (25 min.):
1. Sagatavo spinātus. Ja spināti ir saldēti, tos atkausē, lieko šķidrumu nospiež un tad nosver. Ja spināti ir svaigi, tos smalki sakapā un aplej ar verdošu ūdeni, kuru peč tam notecina. Vai arī pārliek sietā un uzliek virsū uz vāroša ūdens katlā, tad spināti būs tvaicēti.
2. Bļodā liek biezpienu, pievieno olu, miltus, spinātus, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Visu samaisa. Uz darba virsmas uzkaisa miltus. No biezpiena masas izveido sešus plācenīšus un apvārta miltos no visām pusēm. Cep uzkarsētā pannā no abām pusēm.
3. Plācenīšus pasniedz ar krējumu un svaigiem dārzeņiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar