Ceptu dārzeņu salāti ar sieru

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

1kg kartupeļi

400g burkāni

400g tvaicētas vai vārītas bietes

150g Fetas siers

3 sīpoli

kaltētas garšvielas

eļļa

sāls, pipari

Pagatavošana (45 min.):

 

1. Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās. Burkānus nomizo un sagriež pabiezās ripiņās. Bietes sagriež tādas pašās daiviņās kā kartupeļus. Sīpolus notīra un arī sagriež daiviņās. Dārzeņus pārliek uz cepešpannas, pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 35 min. 190 grādos.

 

2. Sieru sadrupina mazākos gabalos, pievieno garšvielas, samaisa. Kad dārzeņi ir gatavi, tos pārliek bļodā pie siera un apmaisa. Pasniedz var gan siltus, gan atdzesētus.

Recepte tapusi sadarbībā ar