Ideāla recepte, kad mērķis ir dārzeņi. Tu taču zini, ka dienā cilvēkam jāapēd piecas porcijas ar augļiem un dārzeņiem? Un vēlams, dažādās krāsās. Dārzeņus atbilstoši sezonai var pavariēt - tie var būt gan kāļi, gan ķirbis, baklažāni vai jaunie kabači, paprika vai pat vārītas cūku pupas. Šī recepte derēs visiem dārzeņiem. Garša būs atkarīga no tā, kādas garšvielas pievienosi. Var izmantot tradicionālās latviskās ar dillēm, pētersīļiem, ķiplokiem un ķimenēm. Var pamēģināt kaut-ko austrumnieciskāku, piem. sumaku, kariju, ziru utt. Var mērķēt uz Itāliju un izmantot baziliku, majorānu, timiānu. Un katru reizi sanāks kas jauns :)
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1kg kartupeļi
400g burkāni
400g tvaicētas vai vārītas bietes
150g Fetas siers
3 sīpoli
kaltētas garšvielas
eļļa
sāls, pipari
Pagatavošana (45 min.):
1. Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās. Burkānus nomizo un sagriež pabiezās ripiņās. Bietes sagriež tādas pašās daiviņās kā kartupeļus. Sīpolus notīra un arī sagriež daiviņās. Dārzeņus pārliek uz cepešpannas, pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 35 min. 190 grādos.
2. Sieru sadrupina mazākos gabalos, pievieno garšvielas, samaisa. Kad dārzeņi ir gatavi, tos pārliek bļodā pie siera un apmaisa. Pasniedz var gan siltus, gan atdzesētus.
Recepte tapusi sadarbībā ar