Mušelītes

Sastāvdaļas:

 

2kg svaigas reņģes vai brētliņas

350g sīpoli

400g tomātu pasata

150g milti

3 lauru lapas

5-6 smaržīgo piparu graudiņi

eļļa cepšanai

sāls

Pagatavošana:


1. Sīpolus notīra un sagriež plānos gredzenos vai pusgredzenos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno tomātu pasatu, paciņu izskalo un šķidrumu arī pievieno sīpoliem. Pēc garšas pievieno sāli, lauru lapas un smaržīgos piparus. Ļauj 5 min. viegli paburbuļot un uguni izslēdz. Tagad mamrinādei jāpadziest. 

 

2. Reņģes notīra. Zivis atver vaļā kā tauriņus un saliek divas filejas ar vēderiem kopā - no abām pusēm būs muguriņas. Zivis apvārta miltos no abām pusēm un cep uzkrsētā pannā līdz gatavībai. katru reizi zivi pārkaisa ar sāli.

 

3. Cepšanas laikā zivis jau kārtām var likt traukā, kurā vēlāk marinēsies. Liek kārtu ar zivīm, pārlej ar 2-3 ēd.k. marinādes, liek nākamo kārtu, kuru atkal pārliek ar marinādi. Un tā, kamēr viss beidzās - augšējāis slānis ir ar marinādi. Trauku liek ledusskapī marinēties līdz nākamajam rītam.

Recepte tapusi sadarbībā ar