Kraukšķīga vista

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

2 vistas filejas
2 olas
100g rīvmaize
100g rīvēts mozzarella siers
8 ēd.k. tomātu mērce
garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana (25 min.):


1. Vistas fileju sagriež uz pusēm (bet ne līdz galam), atver kā grāmatu. Apsedz ar pārtikas plēvi un kārtīgi izklapē ar gaļas āmurīti.

 

2. Atsevišķā bļodā ar dakšu sakuļ olas. Pieveno pēc garšas garšvielas. Otrā bļodā ieber rīvmaizi. Izklapētu fileju izmērcē no abām pusēm olā un tad apvārta rīvmaizē. Liek krāsns groziņā, pārkaisa ar garšvielām un cep 180 grādos 10 min. Pēc 5 min. fileju apgriež riņķi un vēlreiz apkaisa ar garšvielām.

3. Tad fileju apsmērē ar tomātu mērci, pārkaisa ar sieru un cep vēl 3-4 min. 200 grādos.

4. Pirms pasniegšanas izdekorē ar zaļumiem.⠀