Biešu zupa ar mārrutkiem

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

500-600g vistas gaļa

400g svaigas bietes

350g svaigs kāposts

400g sasmalcināti konservēti tomāti

4-5 kartupeļi

1 burkāns

1 sīpols

2 ēd.k. mārrutki

3 ķiploka daiviņas

2 lauru lapas

3-4 smaržīgo piparu graudiņi

eļļa cepšanai

sāls, cukurs

Pagatavošana (45 min.):


1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu nomizo un sagriež ripiņās vai sarīvē uz dārzeņu rīves. Katlā ar biezu apakšu ielej eļļu un apcep sīpolus, burkānus un vistas gaļu. Kamēr tā cepās, nomizo un sagriež kubiņos kartupeļus. Pārliek tos katlā un cep visu kopā. Pa to laiku plāni sagriež kāpostu, pievieno katlā. Cep visu kopā vēl minūtes 3. Tad pielej 2l ūdens, apsedz ar vāku un vāra uz nelielas uguns, līdz kāposti un kartupeļi ir mīksti.

 

2. Bietes nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves. Pannā uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un apcep bietes, apm. 10 min. Pievieno konservētus tomātus, sasmalcinātus ķiplokus, sautē vēl 5 min. Bietes pievieno zupai kopā ar lauru lapām, smaržīgiem pipariem un mārrutkiem. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru. Ja sanāca pārāk bieza, pievieno vēl šķidrumu. Kad zupa sāk vārīties, apsedz ar vāku un uguni izslēdz. Atstāj ievilkties uz 10 min.

 

3. Pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem.

Recepte tapusi sadarbībā ar