Es kad dodos iepirkties uz tirgu, vienmēr pērku dārzeņus. Es nopērku jaunus dārzeņus un tad par vecākiem piemirstās. Vai arī biju kaut-ko plānojis pagatavot, bet plāni mainās un dārzeņi paliek skumt grozā. Ja tev arī tā gadās, šī ir burvīga recepte kā izmantot visus skumīgos dārzeņus, lai tie kļūst priecīgi un visiem būtu labi!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
500g malta liellopu gaļa
400g konservētas pupiņas
100g Fetas siers
4 kartupeļi
2 sarkanas paprikas
1 burkāns
1 baklažāns
1 cukīni vai kabacis
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 tējk. karijs
1 lauru lapa
1/3 tējk. kanēlis
čili pipari
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Sagatavo dārzeņus. Sīpolu nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Burkānus un kartupeļus notīra, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānu - ripiņās. Baklažānu un kabaci nomazgā un sagriež kubiņos vai ripiņās. Ķiplokus sasmalcina.
2. Katlā ar biezu apakšu apcep sīpolus un burkānus. Tad pievieno pārējos dārzeņus un cep vēl minūtes 5. Pievieno šķidrumu (apm. pusglāzi) un sautē vēl 15 min.
3. Pa to laiku malto gaļu sajauc ar sāli un svaigi maltiem pipariem, izveido nelielas bumbiņas un ātri apcep blakus pannā. Kad bumbiņas ir gatavas, tās pievieno pie dārzeņiem, pievieno arī kariju, lauru lapu, kanēli, čili piparus, ķiplokus, pupiņas, apmaisa un sautē līdz kartupeļi ir mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Gatavam sautējumam pievieno sadrupinātu sieru un uzreiz pasniedz.
Padoms. Kam garšo austrumnieciskas garšas, droši var pievienot kumīnu. Ūdens vietā var izmantot buljonu.
Recepte tapusi sadarbībā ar