Priecīgais dārzeņu sautējums ar gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

500g malta liellopu gaļa

400g konservētas pupiņas

100g Fetas siers

4 kartupeļi

2 sarkanas paprikas

1 burkāns

1 baklažāns

1 cukīni vai kabacis

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

1 tējk. karijs

1 lauru lapa

1/3 tējk. kanēlis

čili pipari

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Sagatavo dārzeņus. Sīpolu nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Burkānus un kartupeļus notīra, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānu - ripiņās. Baklažānu un kabaci nomazgā un sagriež kubiņos vai ripiņās. Ķiplokus sasmalcina. 

 

2. Katlā ar biezu apakšu apcep sīpolus un burkānus. Tad pievieno pārējos dārzeņus un cep vēl minūtes 5.  Pievieno šķidrumu (apm. pusglāzi) un sautē vēl 15 min.

 

3. Pa to laiku malto gaļu sajauc ar sāli un svaigi maltiem pipariem, izveido nelielas bumbiņas un ātri apcep blakus pannā. Kad bumbiņas ir gatavas, tās pievieno pie dārzeņiem, pievieno arī kariju, lauru lapu, kanēli, čili piparus, ķiplokus, pupiņas, apmaisa un sautē līdz kartupeļi ir mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Gatavam sautējumam pievieno sadrupinātu sieru un uzreiz pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar