Čatnijs ir tāda lieta, kura garšīga ir tikai atdzesēta un kādu laiciņu pastāvējusi. Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man bija vienā brīdī pat bail pagaršot. Bet kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti.
Sastāvdaļas:
500g nomizoti burkāni
2 āboli
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
200g brūnais cukurs
200ml ābolu etiķis
2 čili pipari
10 karija lapas
4 kardamona pākstis
2 tējk. eļļa cepšanai
3 ēd.k. rīvēts ingvers
1 tējk. koriandrs
1 tējk. kumīna seklas
1 tējk. fenheļa sēklas
1/2 ēd.k. sāls
Pagatavošana:
1. Sīpolus notīra un sagriež mazos kubiņos. Burkānus un ābolus sarīvē uz dārzeņu rīves. Kardamona pākstis saspiež ar naža plato daļu. Ķiplokus sasmalcina. Čili piparus sagriež mazākos gabalos. Ja vēlas ne tik asu čatniju, sēklas ižņem.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus, koriandru, kumīnu, fenheļa sēklas. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas, samazina uguni un sautē apm. 45 min.
3. Pārleik stikla trauciņā, atdzesē un novieto ledusskapī. Pasniedz ar sieru, gaļu, ar maizītēm.
Padoms. Vislabāk tas garšos pēc divām nedēļām.
Recepte tapusi sadarbībā ar