Pikantie riekstiņi

Sastāvdaļas (24gb.):

 

200g kviešu milti

120g sviests istabas temperatūrā

1 ola

1 tējk. kaltētas garšvielas

1/2 tējk. cepamais pulveris

1/2 tējk. sāls

1 tējk. cukurs

 

Pildījumam:

200g siers (piem. Čedara. Gouda, Holandes)

100g krējums

1 tējk. kaltētas garšvielas

1/2 tējk. čili

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Sviestu uzputo ar cukuru un sāli. Pievieno olu, miltus, cepamo pulverim garšvielas un visu samīca līdz izveidojas viena liela bumba.  Mīklu sadala mazākās bumbās, apm. 6-7g uz katru. Šos mīklas gabaliņus iespiež riekstiņu formas iekšpusē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 10 min. 190 grādos. 

 

2. Kamēr riekstiņi dziest, sagatavo pildījumu. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno krējumu, garšvielas, čili piparus, sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa. Ar šo pildījumu piepilda katru pusīti. Pusītes savieno, viegli saspiež. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Recepte tapusi sadarbībā ar