Gadījās man riekstiņu formiņas. Un tad man gadījās recepte no oriģinālās riekstiņu pannas, no seniem padomju laikiem. Tad man gadījās to izmēģināt un radās ideja par pikantiem siera riekstiņiem. Tā nu manā izpildījumā veco laiku "Riekstiņi ar vārītu iebiezināto pienu" pārtapa par mūsdienīgu pikanto versiju.
P.S. Zinu, daudzi būs vīlušies, tāpēc apsolos veco recepti izlikt vēlāk. Protams, izdomāšu kaut-ko inčīgu.
Sastāvdaļas (24gb.):
200g kviešu milti
120g sviests istabas temperatūrā
1 ola
1 tējk. kaltētas garšvielas
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
1 tējk. cukurs
Pildījumam:
200g siers (piem. Čedara. Gouda, Holandes)
100g krējums
1 tējk. kaltētas garšvielas
1/2 tējk. čili
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Sviestu uzputo ar cukuru un sāli. Pievieno olu, miltus, cepamo pulverim garšvielas un visu samīca līdz izveidojas viena liela bumba. Mīklu sadala mazākās bumbās, apm. 6-7g uz katru. Šos mīklas gabaliņus iespiež riekstiņu formas iekšpusē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 10 min. 190 grādos.
2. Kamēr riekstiņi dziest, sagatavo pildījumu. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno krējumu, garšvielas, čili piparus, sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa. Ar šo pildījumu piepilda katru pusīti. Pusītes savieno, viegli saspiež. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Padoms. Ja nav riekstiņu formas, mīklu var izrullēt un izpiest zvaigznītes vai aplīšus, kurus tieši tāpat piepilda ar siera masu. Garšvielas var izmantot gatavas no garšvielu veikaliņa tirgū - tur ir gan asās, gan klasiskās garšas. Es izmantoju "Rīgas atslēgu".
Recepte tapusi sadarbībā ar