Veikalā nopirku veselu vistu ar pēdējās dienas cenu. Es pērku šādu pārtiku, jo derīguma termiņš vēl šodien ļauj to produktu gatavot un ēst. Turklāt, tas palīdz ietaupīt naudiņu un dzīvot zaļāk, jo veikals nemet šādu pārtiku atkritumos, tātad resursi, kas iztērēti vistas audzēšanai, nebūs lieki iztērēti. Un tad arī resursi šo atkritumu utilizēšanai arī vajadzēs mazāk.
Vienas porcijas izmaksas apmēram 0,43€. Pusdienas un vakariņas veselai ģimenei man izmaksāja 2,60€ un rēķināju, ka man sanāca 6 porcijas👍⠀
Sastāvdaļas (visai ģimenei):
1 vesela vista
1kg kartupeļi
1/3 citrons🍋
2 ēd.k. Dižonas sinepes
timiāns
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Sinepes sajauc ar svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu, pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Ar šo marinādi apsmērē vistu no visām pusēm. Tas, kas paliks pāri no marinādes, to var izmantot kā mērci pasniegšanai.
⠀
2. Kartupeļus sagriež daiviņās vai strēmelītēs. Pievieno timiānu, sāli, svaigi maltus piparus, mazliet eļļas, apmaisa.
⠀
3. Kartupeļus ar vistu pārliek uz cepešpannas un cep krāsnī līdz gatavībai. Mana Electrolux krāsns pati aprēķina vajadzīgo temperatūru, režīmu un laiku, man tikai jāizvēlas ko es cepšu un šajā gadījumā jāievada vistas svars.
⠀
4. Vistu un kartupeļus pasniedz ar sinepju mērci.
Padoms. Ja es ceptu parastā krāsnī, tad izvēlētos 180 grādus un ceptu apmēram 1 stundu. Tad jau skatītos vai vajag pielikt vēl kādu laiku klāt.