Dzīvē ir daudz foršu lietu. Un viena no tām ir garšīgas brokastis, kas ietītas siltā tortiljā. Šajā gadījumā brokastīs ir olu kultenis, pikanta maltās gaļas mērce un siers. Un kas vēl ir forši - siltais laiks ir klāt un brokastis var paēst ārā, dārzā, uz balkona vai terasītes. Brokastīs var doties arī tālāk un rīkot brokastu pikniku piemēram pie jūras. Ir taču vasara!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
4 olas
4 tortiljas
150g labi kūstošs siers
400g maltā gaļa
100g tomātu mērce
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Olas iesit bļodā un ar dakšu sakuļ. Uzkarsē pannu, ielej olas. Tikko tās sarecē, ar lāpstiņu samaisa. Tad apmaisa vēlreiz, lai veidojas kunkuļi. Pārliek bļodā.
2. Tajā pašā pannā pārliek malto gaļu, pievieno sāli un svaigi maltus piparus un cep līdz tā ir gatava. Tad pievieno tomātu mērci (tā man šoreiz bija itāļu, pirkta turpat kur tirgo kvasiņu), samaisa.
3. Uz darba virsmas izklāj tortiljas. Uzber rīvētu sieru, pievieno olas un pa virsu kārto malto gaļu. Tortiljas satin un ātri apcep pannā no abām pusēm.
4. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.
Padoms. Olām var pievienot saldo krējumu vai pienu, bet man garšo šīs olas vienkārši saceptas. Tās cepās ļoti ātri, burtiski pāris minūtes. Un pa to laiku kamēr cepās gaļa, jau var sarīvēt sieru un visu sagatavot, lai atliek tikai uzlikt gaļu.
Recepte tapusi sadarbībā ar