Aukstā biešu-skābeņu zupa

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

2 nelielas vai 1 liela vārīta biete

200g skābenes

1/2 garais gurķis

4-6 paipalu olas

200g doktora desa

1l paniņas

1 tējk. mārrutki

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Skābenes pārlasa, sagriež strēmelītēs, aplej ar verdošu ūdeni (lai tikko noklāj skābenes) un atstāj atdzist. Bieti nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Gurķi sagriež strēmelītēs. Doktora desu sagriež tādās pašās strēmelītēs.

 

2. Pie skābenēm pievieno bietes, gurķus, desu, paniņas, mārrutkus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa un atstāj ledusskapī līdz pasniegšanai ievilkties.

 

3. Pasniedz ar vārītām paipalu olām.

Recepte tapusi sadarbībā ar