Ir tāds ticējums - ja grib ātrāk vasarau, ir jāēd aukstā zupa! Būtu forši, ja visa Latvija varētu apvienoties un uztaisīt auksto zupu. Un visi vienā dienā ēstu tieši auksto zupu. Un tad mums visiem ātrāk būtu silta saulīte un daudz garšīgu ēdienu galdā. Nu tad par vasaru un siltām dienām! Priekā!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
2 nelielas vai 1 liela vārīta biete
200g skābenes
1/2 garais gurķis
4-6 paipalu olas
200g doktora desa
1l paniņas
1 tējk. mārrutki
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Skābenes pārlasa, sagriež strēmelītēs, aplej ar verdošu ūdeni (lai tikko noklāj skābenes) un atstāj atdzist. Bieti nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Gurķi sagriež strēmelītēs. Doktora desu sagriež tādās pašās strēmelītēs.
2. Pie skābenēm pievieno bietes, gurķus, desu, paniņas, mārrutkus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa un atstāj ledusskapī līdz pasniegšanai ievilkties.
3. Pasniedz ar vārītām paipalu olām.
Padoms. Ja kādam prasās, zupai var pievienot ābolu etiķi. Man šoreiz skābums pietika no paniņām un skābenēm.
Recepte tapusi sadarbībā ar