Šokolādīgais kārtojums ar jogurtu

Sastāvdaļas (8-10 porc.):

 

2 iep. Alma Muah! saldkrējuma jogurts stracciatella

500ml saldais krējums

50g cukurs

50g kakao pulveris bez cukura

100g šokolādes cepumi

100g vafeles ar lazdu riekstu pildījumu

 

Braunijam:

120g milti

170g sviests

275g cukurs

100g tumšā šokolāde

50g kakao pulveris bez cukura

2 olas

1/2 tējk. cepamais pulveris

1/2 tējk. sāls

Pagatavošana (45 min.):

 

1. Vispirms uzcep brauniju. Sviestu izkausē. Olas uzputo ar cukuru, pievieno kakao, miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisa. Tad pievieno izkausēto sviestu, samaisa. Pašās beigās iemaisa sasmalcinātu šokolādi. Cepamo formu (20x20cm) izklāj ar papīru un pārliek braunija mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā līdz 190 grādiem cepeškrāsnī 30 min. Brauniju izņem no krāsns un ar dakšu sadursta un atdzesē. Ja tas nav domāts arī bērniem, brauniju var pārliet ar liķieri vai kafiju.

 

2. Saldo krējumu uzputo ar 50g cukura un 50g kakao. Cepumus sadrupina vai salauž mazākos gabalos. Tieši tāpat sasmalcina vafeles. Cepumus sajauc ar vafelēm. Brauniju ar dakšu salauž mazākos gabaliņos.

 

3. Skaistā traukā, kurā pasniegsiet, kārto desertu. Vispirms liek kārtu ar brauniju (apm. pusi). Pa virsu liek kārtu ar saldo krējumu un pārkaisa ar cepumu un vafeļu drupačām. Tad liek kārtu ar jogurtu. Tad atkal kārto brauniju, saldo krējumu, drupačas un jogurtu. Pa virsu pārkaisa ar drupačām.

 

4. Desertu uz pāris stundām liek ledusskapī. Var ielikt uz visu nakti.