BigMac šķīvis

Sastāvdaļas (1 porc.):

 

150g maltā liellopa gaļa

100g ledus salāti

50g Čedara siers

6-7 ķiršu tomāti

2 vidēji lieli marinēti gurķi

1 sīpols

4g sviests

sāls, pipari

 

Mērcei:

40g krējums

2 ēd.k. gurķu marinādes

saldā paprika

ķiploku pulveris

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Sīpolu sagriež plānās šķēlēs vai mazos kubiņos. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus. Sīpolus izņem un tajos pašos taukos apcep malto gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltos piparus. Var pievienot arī kādas kaltētas garšvielas.

 

2. Kamēr cepās sīpoli, sagatavo visu pārējo. Sarīvē sieru. Tomātus sagriež uz pusēm, marinētos gurķus sagriež kubiņos.

 

3. Ledus salātus sagriež smalkāk, pārliek tos bļodā. Pa virsu kaudzītēs kārto malto gaļu, ceptus sīpolus, tomātus, gurķus un sieru.

 

4. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar gurķu sulu, saldo papriku un ķiploku pulveri. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltos piparus. Salātus pārlej ar mērci un uzreiz pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar