Jā, tu izlasīji pareizi. BigMac šķīvis - tas pats iecienītais burgers, tikai bez bulciņas. Liellopa gaļa, tomāti, siers, salāti un īpašā mērce - ļoti veselīgi! Ja vēl izdosies marinētos gurķus aizvietot ar īstiem sālītiem gurķiem (fermentēts produkts), labuma būs vēl vairāk!
Sastāvdaļas (1 porc.):
150g maltā liellopa gaļa
100g ledus salāti
50g Čedara siers
6-7 ķiršu tomāti
2 vidēji lieli marinēti gurķi
1 sīpols
4g sviests
sāls, pipari
Mērcei:
40g krējums
2 ēd.k. gurķu marinādes
saldā paprika
ķiploku pulveris
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Sīpolu sagriež plānās šķēlēs vai mazos kubiņos. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus. Sīpolus izņem un tajos pašos taukos apcep malto gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltos piparus. Var pievienot arī kādas kaltētas garšvielas.
2. Kamēr cepās sīpoli, sagatavo visu pārējo. Sarīvē sieru. Tomātus sagriež uz pusēm, marinētos gurķus sagriež kubiņos.
3. Ledus salātus sagriež smalkāk, pārliek tos bļodā. Pa virsu kaudzītēs kārto malto gaļu, ceptus sīpolus, tomātus, gurķus un sieru.
4. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar gurķu sulu, saldo papriku un ķiploku pulveri. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltos piparus. Salātus pārlej ar mērci un uzreiz pasniedz.
Recepte tapusi sadarbībā ar