Aukstā zupa ar zivi

Sastāvdaļas (4-5 porc.):

 

400g vārītas bietes

400g kūpināta zivs (lasis, menca, sviesta zivs, siļķe)

3-4 nelieli gurķi

4 cieti vārītas olas

3 ēd.k. klasiskie mārrutki

4 ēd.k. ābolu etiķis

1l auksts ūdens

zaļumi

krējums pasniegšanai

sāls

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Vispirms gatavo zupas pamatu. Katlā ielej ūdeni (ūdens vēlams no ledusskapja, riktīgi auksts). Pievieno mārrutkus, etiķi, sāli un visu samaisa.

 

2. Gurķus sagriež strēmelītēs. Bietes var sarīvēt uz dārzeņu rīves vai sagriezt tāpat, kā gurķus. Olas noloba un ar dakšu saspaida. Zivis sadala mazākos gabalos, izņem asakas (ja tādas ir).  Visu liek katlā ar ūdeni un samaisa. Pievieno sasmalcinātus zaļumus.

 

3. Līdz pasniegšanai zupu noglabā ledusskapī. Pasniedz ar krējumu.

Recepte tapusi sadarbībā ar