Es tik daudz visur stāstu, ka neēdu zivis, ka noteikti šī recepte izbrīnīs. Bet ja es neēdu, tas nenozīmē, ka es to nevaru pagatavot. Mani vecāki ļoti labprāt ēd zivis un viņi teica, ka esot "nu ļoooti garšīgi"! Turklāt, tā ir laba alternatīva tiem, kas neēd gaļu. Es izmantoju karsti kūpinātu lasi, bet jūs varat izvēlēties jebkuru citu kūpinātu zivi.
Sastāvdaļas (4-5 porc.):
400g vārītas bietes
400g kūpināta zivs (lasis, menca, sviesta zivs, siļķe)
3-4 nelieli gurķi
4 cieti vārītas olas
3 ēd.k. klasiskie mārrutki
4 ēd.k. ābolu etiķis
1l auksts ūdens
zaļumi
krējums pasniegšanai
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. Vispirms gatavo zupas pamatu. Katlā ielej ūdeni (ūdens vēlams no ledusskapja, riktīgi auksts). Pievieno mārrutkus, etiķi, sāli un visu samaisa.
2. Gurķus sagriež strēmelītēs. Bietes var sarīvēt uz dārzeņu rīves vai sagriezt tāpat, kā gurķus. Olas noloba un ar dakšu saspaida. Zivis sadala mazākos gabalos, izņem asakas (ja tādas ir). Visu liek katlā ar ūdeni un samaisa. Pievieno sasmalcinātus zaļumus.
3. Līdz pasniegšanai zupu noglabā ledusskapī. Pasniedz ar krējumu.
Padoms. Protams, visas garšvielas var pievienot vairāk, ja kādam patīk kreptīgāka zupa. Ūdeni var izmantot arī gāzētu.
Recepte tapusi sadarbībā ar