Nu jau tradicionāli - 5 sastāvdaļas un 25 minūtēs pusdienas vai vakariņas ir gatavas. Šī recepte tapa mums kopā ar Ķiparu un ir viens no viņa mīļākajiem ēdieniem, jo te ir gan siers, gan bekons. Labu apetīti!
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
200g spageti
125g Siers mascarpone
100g bekons
100g cietais siers
100g skābēti kāposti
sāls, pipari
Pagatavošana (25 min.):
1. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Bekonu apcep sausā pannā.
2. Spageti novārā atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Nolejot ūdeni, atstāj mazliet mērcei. Kamēr spageti vēl karsti, iemaisa Mascarpone sieru un cieto sieru (atstājot mazliet dekoram) un ska'bētus kāpostus. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Porcijas šķīvjos liek spageti. Bekonu var sagriezt smalkāk un uzkaisīt pa virsu, bet var arī veselas šķēlēs likt šķīvī. Pārkaisa ar rīvētu sieru un uzreiz pasniedz.
Padoms. Cepot bekonu, turpat var apcept ķiploku šķēlītes, ar kurām pēc tam arī var pārkaisīt spageti.