Par auzu pārslu labām īpašībām ir daudz runāts un dzirdēts. Tās ir gan šķiedrvielu, olbatumvielu un vitamīnu avots, gan enerģijas avots. Ar banāniem līdzīgs stāsts - tie ir pilni ar vitamīniem.
Bet par circeņiem vēl, pagaidām, maz dzirdēts - tas ir salīdzinoši rets produkts mūsu ēdienkartē. Austrumu valstīs tos gan ēd diezgan sen, bet eiropieši tikai tagad sāk lietot uzturā. Circeņi ir proteīna avots un pēdējie pētījumi liecina, ka tie palīdz uzlabot vielmaiņu. Aizvien biežāk parādās informācija, ka kukaiņus uzskata par nākotnes "gaļu".
Sastāvdaļas (16gb.):
180g milti
150g auzu pārslas
150g cukurs
90g mīksts sviests
2 banāni
1 ola
30g tumšā šokolāde
10g karamelizēti circeņi
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. kanēlis
1/2 tējk. vanilīna cukurs
+ šokolāde un circeņi dekoram
Pagatavošana:
1. Lielā bļodā liek sviestu, pievieno cukuru, vanilīna cukuru un uzputo. Tad pievieno olu un puto, līdz masa ir viendabīga.
2. Banānus nomizo, mīkstumu saspaida ar dakšu un pievieno mīklai. Turpat pievieno miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri, kanēli un visu kārtīgi samaisa.
3. Šokolādi sasmalcina ar nazi un kopā ar circeņiem pievieno mīklai. Uzmanīgi iemaisa, apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām.
4. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Tad ar saldējuma karoti uz cepešpannas liek bumbiņas, kuras pieplacina ar plaukstu un pa virsu pārkaisa ar šokolādi un circeņiem.
5. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 12-14 min. Cepumus pilnībā atdzesē un tad pasniedz.
Padoms. Daļu no miltiem var aizvietot ar pilngraudu miltiem. Šokolādi var droši aizvietot ar riekstiņiem vai žāvētiem augļiem.