Šis pīrāgs (vai tarte) ir hīts manās mājās. Ja ir laiks, tad baklažānus var apcept, bet esmu pārbaudījis - garšas ziņā īpašas starpības nav. Ir tikai liekas kalorijas, jo baklažāni labi uzsūc eļļu. Un papildus iztērēts laiks )))
Šī foršā recepte no manas recepšu grāmatas "Piparēdiens" (Latvijas mediji) .
Sastāvdaļas (vajadzētu pietikt vienai ģimenei):
1 liels baklažāns
300g kārtianā bezrauga mīkla
100g siers Fetaki
80g pesto
baziliks
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
2. Baklažānu sagriež plānās ripiņās. Lai baklažāni nebūtu sīvi, tos pārkaisa ar sāli un atstāj uz 10 min., pēc tam nosusina ar tīru dvieli. Jaunajiem baklažāniem, parasti, sīvuma nav un tā var nedarīt.
3. Mīklu izrullē - forma nav svarīga. Pa visu mīklu izsmērē pesto un sakārto baklažānus. Cep cepeškrāsnī apm. 25 min.
4. Gatavam pīrāgam pa virsu pārkaisa asadrupinātu sieru un izdekorē ar bazilika lapiņām.
Padoms. Pesto var būt gan tradicionālais bazilika, gan jebkurš cits - no kaltētiem tomātiem, pētersīļiem, ķirbjiem utt.
Mīkstā Fetaki siera vietā pīrāgu var pārkaisīt ar kazas sieru vai fetas/brinzas sieru.